I know no games with umps but how often can they practice
That is what I thought but Big D from Santiago told me different..
Spazsdad wrote:ssarge wrote:That is what I thought but Big D from Santiago told me different..
Whoever "Big D" is, he's wrong. CIF has no retsrictions against practice at ANYTIME. There is a restriction against outside competition during the season of sport, which is generally interpreted to mean no umps. But practice is fine.
The one exception to Big D's "wrongness" would be the San Diego section (Is Santiago located in that section?) In their enduring wisdom and in an attempt to demonstrate that we do TOO know more than a kid's parents, those running the San Diego section of CIF have mandated that a kid is resticted from ANY outside sports practice during CIF play. So far as I know, if a kid takes musical lessons outside of his school choir or band, that's fine in San Diego. Parental discretion. But if the kid is playing sports, we'll tell you how to parent and manage your kid's time, than you very much. So if "Big D" lives in the San Diego area, he's right. But should also know enough to know his situation is unique.
You'll often hear people say that TB practice is OK on Sunday, but no other day. Also wrong. I think this is an outgrowth from the CIF rule forbidding HS practice or play on Sundays, meaning that TB teams can schedule a practice which doesn't conflict for anyone with their HS play. But the CIF rule is a mandate restricting HS play, and has nothing to do with when Club practice is allowed.
Here is a link to the CIF web site:
http://www.cifstate.org/governance/cons ... index.html
See sections 310, 600, and 511 in the bylaws.
best regards,
Scott
Regarding the San Diego section restricting practice during CIF I believe soccer fought that and got it overturned, but only for their sport.