Follow
Donate to HeyBucket.com - Amount:

Welcome Anonymous !

Your Fastpitch Softball Bible
 

TX

The ASA vs VTD war has begun!!!

by Lori » Tue Dec 08, 2009 8:12 am

Larry...nice try again..but you are wrong...again. Anyone can post a tournament and say it is an ASA sanctioned tournament...it still has to get approval from an ASA official before it truly is sanctioned. Had you much real experience, you would have known this. Ever notice on ANY FTW or Dallas ASA tourney on VTD that the week of the tournament it would show up on VTD that it WAS sanctioned ASA? That is becasuse the tournament directors request sanctioning after they know the tournament has enough teams to make. Did you have a clue as a tournament director that you have to request sanctioning for each individual tournament you run...before you run it? My guess would be "no"..and I may be wrong...maybe you just forgot. I saw you tourney listed on VTD before it was pulled...never saw official sanctioning from ASA...hmmm seems you didn't do YOUR job to make sure it worked!!

Go ahead Joe, my puppet...respond!! lol
Lori
 
Posts: 168
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:37 pm

by al-e-do » Tue Dec 08, 2009 9:11 am

Hey Larry I looked up your tournament, who is OUT OF CONTROL SOFTBALL?
I had a little trouble following all of your rules you posted and I see all of the checks are made out to you?

"My rules are designed to make the games competitive and to make sure that a team does not win by stalling to run out the clock. Every team will have the chance they need to come back and get the 1 or 2 points they need to win and every team will have a chance to defend their 1 or 2 point lead.

Standard A.S.A. rules apply.
Exceptions:
1.Every game will be a coin toss at the plate for visitor team.
2.All games except championship game are 75 minute drop dead, finish the batter.
3.6 runs per half inning
4.No time outs last five minutes of game
5.No changing pitchers last 5 minutes of game
6.No changing catcher last 5 minutes of game
7.The only time out aloud in last 5 minutes is due to a player being injured. If this occurs the game clock will stop and resume once the injured player has been replaced or has stood up and is ready to play again
8. Last 5 minutes of the game each time a team takes the field the pitcher will be allowed to take 2 warm-up pitches only. The pitcher has exactly 1 minute to be out on the field and take her 2 warm-up pitches. As soon as the 3rd out is called both teams have 1 minute exactly to change field and be ready. Batter must be in Batters box ready to bat at exactly 1 minute. From the 1 minute mark rule 9 goes into effect. Team taking the Field has exactly 1 minute to be out on field and ready to play ball. If team taking field is not ready at 1 minute mark, Umpire will call a ball on batter in batters box every 10 seconds until first pitch is thrown.
9.Last 5 minutes of the game the team batting will have 30 seconds to have a batter in the batters box once the pitcher has finished her second warm-up pitch. A strike will be called every 10 seconds a batter is not in the box ready to bat.
10.Visitor team will provide a score keeper
11.Home team will run the score board
12.Umpires decisions may be contested to UIC and Tournament director for 50 dollars cash at the plate. If decided in your favor, money will be refunded. If decision is against you, the Umpire whose call was contested will receive the 50 dollars. No contested decision in the last 10 minutes of the games
Team sign in process:
1.TEAMS ARE APPROVED WHEN CHECKS ARE RECEIVED.
2.ALL TEAMS MUST HAVE A ROSTER
3.VTD PHOTO CARDS AND BIRTH CERTIFICATES UPON REQUEST. Please be sure to have this information with you when you come.
4.PLAYERS MUST BE ABLE TO PLAY 12U BALL. NO 96 OR BELOW. ALL PLAYERS MUST BE 97 OR ABOVE
Championship games:
1.The 2 teams with the most wins at the end of the day will play the Championship game. If a tie ball game issue arises, the team with the most points on the board for the entire day will advance to the Championship game.
2.GAME WILL BE 75 MINUTES LONG FINISH THE INNING
3.COIN FLIP AT HOMEPLATE FOR HOME TEAM
4.HOME TEAM WILL BE THE OFFICIAL SCOREKEEPER
5.VISTOR WILL RUN SCORE BOARD
6.6 RUNS PER HALF INNING UNTIL THE 5TH INNING. UNLIMITED FROM 5TH INNING ON.
7.ITB rules in effect
8.Umpires decision may be contested throughout entire game to UIC and Tournament director for 50 dollars at the plate. If decision is in your favor, money will be refunded. If decision is against you, the Umpire whose call was contested will receive the 50 dollars.
9.If an Umpires decision is contested in the championship game and 50 dollars is put up, the game clock will stop and resume once a decision has been made."
al-e-do
 
Posts: 71
Joined: Thu Feb 12, 2009 7:01 am

by justawatcher » Tue Dec 08, 2009 9:46 am

al-e-do wrote:Hey Larry I looked up your tournament, who is OUT OF CONTROL SOFTBALL?
I had a little trouble following all of your rules you posted and I see all of the checks are made out to you?


I wondered about this myself. It is hard enough to read through all of those rules. Are you sure the umpires are going to memorize them and then be able to enforce them? Seems like it would be a lot easier to just put an inning limit on the games or just instruct the umpires to cap timeouts in obvious stall situations. Plus this is such a weak B-ball tournament in the Winter. Who cares?
justawatcher
 
Posts: 527
Joined: Mon Jul 06, 2009 10:54 am
Location: Galveston, TX

by Lori » Tue Dec 08, 2009 9:46 am

Why don't you just ask them to bring cash Larry...or perhaps they can just make out the checks to your mortgage company or your car loan company....lol
Lori
 
Posts: 168
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:37 pm

by Joe » Tue Dec 08, 2009 9:51 am

justawatcher wrote:
al-e-do wrote:Hey Larry I looked up your tournament, who is OUT OF CONTROL SOFTBALL?
I had a little trouble following all of your rules you posted and I see all of the checks are made out to you?


I wondered about this myself. It is hard enough to read through all of those rules. Are you sure the umpires are going to memorize them and then be able to enforce them? Seems like it would be a lot easier to just put an inning limit on the games or just instruct the umpires to cap timeouts in obvious stall situations. Plus this is such a weak B-ball tournament in the Winter. Who cares?


Who cares? I don't know...maybe a few 11-12 year olds?
Joe
 
Posts: 2393
Joined: Thu Jul 24, 2008 5:25 pm

by Lori » Tue Dec 08, 2009 9:53 am

ok Joe, I am really diggin this banter, but please you have said that about 12 times now....come up with something new please...I am anticipating something new and dumb out of your mouth....think man, think.......I know you can do it...don't let me down!!


GO!!
Lori
 
Posts: 168
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:37 pm

by wrenchhead » Tue Dec 08, 2009 9:58 am

ok Joe, I am really diggin this banter, but please you have said that about 12 times now


i think he keeps saying it because you haven't understood it!
wrenchhead
 
Posts: 40
Joined: Wed Dec 03, 2008 6:05 pm
Location: O.C.

by justawatcher » Tue Dec 08, 2009 9:59 am

Joe wrote:Who cares? I don't know...maybe a few 11-12 year olds?


My mistake. You're right. I do remember now seeing a group of 11-12 year old players at the last tournament I attended gathered together after their pool games discussing strategies they could implement to combat the clock stalling issues in NTX. :roll:
justawatcher
 
Posts: 527
Joined: Mon Jul 06, 2009 10:54 am
Location: Galveston, TX

by Joe » Tue Dec 08, 2009 10:01 am

Lori wrote:ok Joe, I am really diggin this banter, but please you have said that about 12 times now....come up with something new please...I am anticipating something new and dumb out of your mouth....think man, think.......I know you can do it...don't let me down!!


GO!!


Hmmmm....let me think on this one...

Hmmmm...

"11-12 years old ball players sitting home this weekend?" Nope...no, that's not a good one.

Let's see...Hmmmm....Sorry I can't come up with anything right now....
Joe
 
Posts: 2393
Joined: Thu Jul 24, 2008 5:25 pm

by Lori » Tue Dec 08, 2009 10:01 am

lol--i like that one...come on JOe where ya at bro...I'm waiting!!

GO!!

lol--musta posted at same time....13 times and counting....can someone please move the needle off the scratch on the record...just bump it or something!
Last edited by Lori on Tue Dec 08, 2009 10:04 am, edited 2 times in total.
Lori
 
Posts: 168
Joined: Thu Jan 17, 2008 10:37 pm

PreviousNext

Return to TX